Asmunt in het kort

 

Historie
TV Asmunt werd in 1981 opgericht. Zie ook het krantenknipsel dat ons door wethouder Huib van Olden ter beschikking werd gesteld tijdens de feestelijke opening van het inmiddels verbouwde paviljoen in 2011.

Veel leden van het eerste uur zijn nog steeds lid van onze vereniging. Het eerste clubhuis werd door de leden zelf gebouwd; het betrof een (oud) houten clubhuis. De eerste 10 jaar kenmerkte zich door een gestage uitbreiding van het aantal gravel banen tot 6.

In 1990 werden de eerste 2 kunstgrasbanen aangelegd.

Het clubhuis, weliswaar gezellig en knus, werd te klein voor het groeiende aantal leden. In april 2000 kon het huidige nieuwe paviljoen worden geopend. In dat zelfde jaar werden 4 nieuwe grasbanen geopend, in 2002 nog eens 2.

Inmiddels zijn we een vereniging die beschikt over 10 verlichte kunstgrasbanen en een florerend paviljoen. Ons tenniscomplex wordt druk bezocht door een ruim 900 leden uit voornamelijk Empel, Rosmalen en de Maaspoort.

Heden
TV Asmunt is een gezellige club, ambitieus, streeft echter niet naar tennis op het hoogste niveau. Is financieel gezond, ondanks de grote investeringen in de afgelopen jaren en stelt als randvoorwaarde dat ieder nieuw lid in staat moet worden gesteld tennis te leren spelen. Hiervoor zijn trainers en trainingsvelden beschikbaar en worden leden in staat gesteld 365 dagen per jaar te kunnen spelen en is het paviljoen praktisch altijd geopend.

Door het jaar heen worden tal van activiteiten georganiseerd voor de jeugd en de senioren zoals interne competities, clubkampioenschappen, gezelligheidstoernooien, om bijvoorbeeld bestaande en nieuwe leden te laten integreren. Je thuis voelen bij een nieuwe tennisclub vergt echter ook veel energie van de nieuwe leden zelf. Veel tennissen en mee doen met de activiteiten is een goed middel om dit te bereiken.

Een tennisclub met zo veel leden vergt veel inzet van vrijwilligers. Tal van commissies en het bestuur zijn het hele jaar door in touw om het "bedrijf" draaiende te houden en het de leden zo aangenaam mogelijk te maken. Hierover leest u op deze website meer.

Toekomst
Inmiddels is de ingang van het park verplaatst naar de zuidpunt van het terrein, waar ook het nieuwe parkeerterrein gesitueerd is en aansluit op de zuidelijke rondweg. Prima bereikbaarheid en een van de mooiste goed toegankelijke accommodaties in de wijde omtrek.

In 2008 hebben we, door inspanningen van vele vrijwilligers, de kunstgras minibaan in gebruik genomen. Een goede mogelijkheid om tennis eerder en beter onder de knie te krijgen.

In de missie van de komende jaren staat onze vier sterren uitstraling centraal. Kom maar eens kijken of we goed op weg zijn?!

Het Bestuur wenst u veel tennisplezier!


Kranteknipsel TV Asmunt