IVA certificaat bardienst vrijwilligers verplicht

 

De gemeente stelt steeds strengere eisen aan het verlenen van de horecavergunning. Met ingang van 2014 zijn de regels voor alcoholverstrekking sterk aangescherpt. Ook het toezicht op de naleving ervan wordt geïntensiveerd. Ieder die bardienst draait is verplicht om in bezit te zijn van een IVA certificaat! TV Asmunt is door de gemeente hierop aangesproken.

Wat moet je doen!

Het is eenvoudig en kost slechts een half uurtje van je tijd. Ga naar de website www.nocnsf.nl/iva, klik op “wat je moet weten” om de instructies te lezen en klik dan op “doe de test” om de vragen te beantwoorden. Voordat je de test kan maken moet je jouw naam, geboortedatum, email adres, naam vereniging (TV Asmunt) en de bond (KNLTB) invullen. Vul bij “E-mail adres barverantwoordelijke” [email protected] in en bij “Naam barverantwoordelijke” Paco. Het laatste veld moet leeg blijven.

Lees de stof eerst goed door. Zelfs als ervaren bardienstvrijwilliger is het lastig de test succesvol te maken zonder de stof te lezen! Maar geen nood: mocht je de test niet in één keer halen, dan kun je hem direct nog een keer doen. Net zo vaak totdat je het wel haalt.

Wat gebeurt er als je bardienst draait en geen IVA certificaat hebt?

Helaas ben JIJ dan in overtreding. Als er controle komt zal de club een boete opgelegd krijgen en die zullen we op jou als bardienstmedewerker moeten verhalen. Daarnaast riskeren we dat we als vereniging onze horecavergunning kwijt raken en daarmee een zeer belangrijke inkomstenbron en heel veel gezelligheid.

Wij willen jullie daarom vriendelijk doch dringend verzoeken het certificaat zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor je eerst volgende bardienst, te halen.

Als je niet in staat bent om de test te doen dan moet je dit melden bij Paco via [email protected].


Bedankt voor jullie begrip en succes met de test!