Wat als de banen bedekt zijn met sneeuw?

13 december 2021


Beste leden,  

De komende periode zijn we al gebonden aan sluitingstijden van het complex. Daar zijn we al een beetje aan gewend. Men gaat nu vroeger tennissen en dat is geen probleem, echter……. 

 De komende periode kan er nachtvorst zijn en zullen de tennisvelden met “rijp” bedekt zijn. Dit geeft aan dat de bovenlaag van de banen bevroren is en dat u niet hierop mag lopen/tennissen. Ten eerste is het te gevaarlijk voor u ivm blessures, maar ook de naalden van het kunstgras zullen afbreken wat ten gevolge heeft dat de banen eerder vervangen dienen te worden. U mag dan in deze situatie ook niet op de banen komen.  

Alleen bij “droge” vorst mag u op de tennisbanen lopen/tennissen.  

Wanneer er sneeuw op de banen ligt mag u nooit op de banen lopen en mag u ook niet de sneeuw ervan af vegen om te tennissen. Het complex zal dan gesloten worden en middels borden aan de poorten kenbaar gemaakt worden. U wordt dan ook verzocht om niet te gaan tennissen. Wanneer u er niet zeker van bent kunt u naar het paviljoen bellen en wanneer er een bandje afgespeeld wordt weet u voldoende.  

Als laatste wil ik u er nogmaals op wijzen dat, wanneer u gebruik maakt van de verlichting en u van de baan afgaat en naast u niemand staat te tennissen, u in het paviljoen de verlichting uit dient te zetten. U hoeft deze dan niet op de lage stand te zetten bij de lichtmast maar gewoon de hoofdschakelaar in het paviljoen uitzetten.  

TIP: kijk om u heen en ziet u andere banen onbezet en het licht is aan loop even naar binnen en draai de hoofdschakelaar van die banen om. Ook al hebben we LED verlichting het is geld weggooien.  

Het bestuur (en zeker de penningmeester) is u zeer erkentelijk in deze en het houdt de contributie voor u ook beheersbaar.  

In de hoop dat de Corona maatregelen snel weer naar het “normale” gaan wensen wij u toch een goed uiteinde en een gezond en sportief 2022.  

Namens het bestuur,

De Beheercommissie ([email protected])

Nieuwscategorieën